DSCF5348.jpg

Om oss

 

Vårt konsept

Dagsfersk håndlaget ost på Aker Brygge.

Kortreist, norsk mat i restauranten, eget ysteri i lokalene og en delikatessebutikk med ca. tusen håndplukkede matvarer!

Restaurant Winther på Aker Brygge åpnet juni 2020 med et nytt konsept: Restaurant, pizzeria, ysteri og delikatessebutikk på ett og samme sted. Alle matvarer, råvarer og retter du finner hos oss, er produsert av lokale leverandører eller importert fra Italia. Fra vår egen Snøball mozzarella til surdeigspizzaen, fersk pasta eller for trøffel elskere de beste av sesongens trøfler fra Piemonte.

 

Midt i smørøyet på Brygga

Det er plass til 140 personer inne i restauranten, som går over to plan. Ute er det bord til ytterligere 50 gjester. Vår drøm er å bli det naturlige stedet å booke både samlinger, møter og bord til lunsj og middag. Vi ønsker å strekke oss langt både på kvalitet, matkunnskap og god service. Vi holder mange ulike smakingen hvor osten er i sentrum. Bobler&ost, vin&ost, whisky&ost, øl&ost, se vår oversikt under eventer&kurs . Vi gjør også egne eventer for firma samlinger og team building.

 

Vårt eget ysteri

Ysteriet er basert på økologisk melk fra lokale gårder.

Siri Helen Winther, som er gründer og driver Winther Artisan Food & Restaurant, har en spesiell kjærlighet til ost. Hun har i hele sin yrkeskarriere jobbet med norske råvareprodusenter og de siste årene har hun vært dommer for World Cheese Award, også kalt verdensmesterskapet i ost.

Er du oste-elsker? Elsk hos oss!

 

Vårt opphav

Familien Winther har stolte røtter fra Lofoten og mattradisjonene derfra.

Nærheten til naturen og våre unike norske råvarer preger alt vi lager, serverer og selger i lokalene på Aker Brygge. Å bygge kultur er viktig for Winther. Derfor har vi samlet et sterkt matfaglig team med store ambisjoner. Uansett hvilken rett du bestiller fra menyen på restaurant Winther, skal du kjenne smaken av gode råvarer. Våre ansatte er hele tiden på jakt etter de beste, tilpasset årstiden. Menyen er variert; fisk, skalldyr, ost og friske grønnsaker – og naturligvis et bredt utvalg av surdeigspizzaer, bakt i vårt eget bakeri og vår nylagede ferske pasta. Våre røtter er fra Norge, Lofoten og Gimsøya og vi smelter dette sammen med vår kjærlighet for Italia.

Ja, så kortreist er råvarene at selv Snøball mozzarellaen på pizzaene er ystet inhouse med melk levert direkte fra lokale gårder!